20110922

PARADA


Svi znamo da period kada se priblizava gej parada je pomalo jeziv,svi su naelektrisani,ulicom je cak strasno proci,a oni koji se pojave na taj dan da podrze zdrav razum,tj gej paradu,protiv terora koji isplanirano vode protiv njih sopstvenom gluposcu,neobrazovanjem i strahovima,brutalnim nasiljem,gomile huligana.Srbija je zemlja uzasa po tom pitanju.....
Ovde imamo film "Parada",nadam se da ce bar malo uticati na svest klinaca da to nije strasno kako su ih ucili neuki roditelji.
  


Film ''Parada'', Srđana Dragojevića, koji bi trebao da ugleda svetlost dana, tj dočeka projekcije u bioskopima u oktobru, je umšena priča ljudi kojima se životni putevi prepliću sa svih strana.

U osnovi je odnos oca, ratnog heroja, sa sinom, vođom fašističke grupe i verenicom Biserkom, koja želi savršeno venčanje. Do komplikacije u odnosu sina i oca dolazi kada bivaju okrenuti jedan protiv drugog zbog Parade Ponosa. Glavni lik, Limun (uglogu tumači Nikola Kojo) obećava svojoj verenici savršeno venčanje koje će organizovati gej par. Oni traže za uzvrat da Limun sa svojim obezbeđenjem zaštiti učesnike gej parade koju žele da orgnizuju. Limun pristaje i tada dolazi do sukoba oca i sina, koji kao član fašističke grupe namerava da bude jedan od razbijača parade.

Limun kreće na putovanje kako bi pokupio par ratnih drugova, koji će mu pomoći da obezbedi Paradu Ponosa.

  • by Kovu Sajkor (blog)


    fotografije Ilija Milosavljevic